Letos zaključuje šolanje 76. generacija maturantk in maturantov gimnazijskega programa Gimnazije Ravne na Koroškem in že 3. generacija maturantk programa farmacevtskega tehnika.

Uspeh na letošnjem spomladanskem roku splošne in poklicne mature je bil izvrsten, skoraj neverjeten, tako v gimnazijskem kot farmacevtskem programu oz. na splošni in poklicni maturi 100-odstoten. Splošno maturo sta letos opravljala 102 dijaka, poklicno maturo pa 13 dijakinj, vsi torej uspešno, vsi po srcu zlati, po kriterijih državnega izpitnega centra pa 4 zlati maturanti.

Zlati maturanti v gimnazijskem programu, ki so dosegli 30 in več točk pa so:

Jošt Kadiš

Tine Rožen

Žan Pustoslemšek

Lovro Petrič

Na slovesnosti ob podelitvi maturitetnih spričeval v Grajskem parku so ti dijaki prejeli tudi nagrade šole, g. župan, dr. Tomaž Rožen, pa jim je podelil zlate petice.  

Maturantki, Zala Lesjak in Eneja Svetec, sta v Vresju 2024 (Glasilu maturantov Gimnazije Ravne) zapisali: »Naša skupna pot se je pričela v torek, 1. septembra 2020, ko se je vsak izmed nas spotaknil čez prag Gimnazije Ravne na Koroškem …« Gospod ravnatelj, Dragomir Benko, pa je dopolnil: »Skupaj smo premagovali pragove … zdaj odhajate na novo pot. Verjamem, da s srcem … Naj vam sijejo prijazne zvezde. Poskušajte biti ena od njih.«

Za vse nas ste zvezde že sedaj. Na podelitvi so ponosno sijali nasmeški vas dijakov, vas staršev in sorodnikov in nas učiteljev. Upravičeno smo lahko vsi ponosni!

Iskrene čestitke vsem maturantkam in maturantom.

Leonida Konič, pomočnica ravnatelja in tajnica splošne mature

Simona Rejec Merkač, tajnica poklicne mature

Fotografije: Timotej Žvikart

Skupinske fotografije še sledijo.

(Visited 193 times, 1 visits today)