Startup-delavnice v okviru projekta JP Mladi

V oktobru smo v okviru projekta JP Mladi organizirali StartUp delavnice »Podjetniški izziv«  – Svet podjetništva od ideje do realizacije. Pod mentorstvom Urše Žorž Požrl, priznane podjetnice, svetovalke, mentorice (bodočim) podjetnikom in Simone Rejec Merkač, je 30 navdušenih dijakov in dijakinj spoznalo, kako razviti zanimivo in inovativno podjetniško idejo. Vse čestitke vsem, pripravili in predstavili so izjemne poslovne ideje:

  • Spalna očala ‘EasySleep’, ki meri srčni utrip, premikanje in dihanje med spanjem;
  • najem babice ali dedka za varstvo otroka, kuhanje, čiščenje ipd. ‘Moja druga babi in dedi’;
  • negovalni in čistilni sprej za lase ‘Mavu’;
  • modularna prikolica za štirikolesnik z različnimi nastavki ‘Quatrail’;
  • ogrevalna in razkuževalna škatla za čevlje ‘Smart S Box’, ki suši, uniči bakterije, odišavi in zaščiti;
  • eko živilska folija iz čebeljega voska ‘Vosko dizajn’;
  • med v tubi ‘Honey pen’.

Komisija (v sestavi g. Jureta Kneza, MPIK Koroška, ge. Danijele Uran, SPOT Svetovanje Koroška, in g. Primoža Mirkaca, SPOT Svetovanje Koroška) je vse ideje zelo pohvalila in jih tudi ocenila. Iskrena hvala za odlično strokovno sodelovanje. Hkrati pa tudi zahvala zunanji mentorici Urški Žorž Požrl za podporo in sveže nasvete.

Vse ideje so bile odlične, tri pa so bile še posebej nagrajene.

Nagrada za najboljšo poslovno idejo – Vosko dizajn (živilska folija iz čebeljega voska); Trajnostno ovit v naravo; Andraž Gangl, Til Vinšek, Gal Jamnik.

Nagrada za najboljši pitch: Quatrail (modularna prikolica za štirikolesnik z različnimi nastavki); Follow the trail; Tine Rožen, David Dobrodel.

Nagrada za najboljšo družbeno koristno idejo: Moja druga babi in dedi (najem babice in dedka za varstvo otroka, kuhanje ali čiščenje ipd.); Generacija in pomoč, to je naša moč; Jan Penec, Tadej Gosak, Minea Jelen, Lucija Fortin.

Vsem dijakom še enkrat čestitamo.

Simona Rejec Merkač, vodja JP Mladi

(Visited 45 times, 1 visits today)