Drage dijakinje, dragi dijaki, cenjeni starši!

Iz Občine Prevalje so nas danes (ponedeljek, 4. september 2023) obvestili, da je bila zapora ceste Prevalje – Poljana (Petrol – Štoparjev most) zaradi nedobavljenih vodovodnih cevi podaljšana. Položitev bi se morala na omenjeni lokaciji končati že v soboto, 2. septembra 2023. Po besedah župana Občine Prevalje dr. Matica Tasiča se bo delo na tem odseku končalo predvidoma danes, jutri (4. september, 5. september). Potem bo cesta odprta, urejena s semaforji.

V stalnih stikih smo z Občino Prevalje in prevoznikom v in iz šole, prevoze vrši Nomago.  Nomago nas je obvestil, da ne more zagotavljati prevozov preko Leš, Šentanela oziroma Avstrije.

Zavedamo se, da je na obeh srednjih šolah okoli 140 dijakov in dijakinj iz Črne na Koroškem in Mežice. Pouk na daljavo je v tako kratkem času in za tako kratek čas zelo težko vzpostaviti.

Izostanki bodo seveda opravičeni, dijakom in dijakinjam bomo zamujeno snov še enkrat razložili.

Še danes (4. september 2023) vas bomo proti koncu pouka obvestili, če bo Občina Prevalje upoštevala našo prošnjo in odsek Petrol – Štoparjev most odprla tudi od 13.30 do 16.00 (to možnost smo predočili županu Prevalj), da se bodo dijaki in dijakinje vrnili iz šole domov. Še bolje pa bo za vse nas, če se bodo dela danes že končala.

Prosimo vas za razumevanje in solidarnost. S skupnim delovanjem bomo omogočili, da se bomo ljudje po naravni katastrofi lahko čimprej vrnili v kolikor toliko normalno življenje.

Dragomir Benko

ravnatelj OE/direktor

(Visited 113 times, 1 visits today)