Izredno ponosni smo na našo mentorico prostovoljcev, Metko Čebulj! V torek, 23. maja 2023, je na slovesni podelitvi priznanj Slovenske filantropije za Naj prostovoljce, Naj mentorje prostovoljcev in Prostovoljcem prijazne občine v Žalcu prejela Posebno priznanje za življenjsko delo na področju mentorstva prostovoljcev v letu 2023 in za izjemen doprinos k spodbujanju in razvoju prostovoljstva znotraj šolskega sistema. Iskrene čestitke! Po zaslugi prof. Čebuljeve prostovoljstvo na naši šoli živi že več kot 30 let.

Ena od dijakinj Vzgoje za solidarnost, Lu Fratar Arčnik, je o svoji mentorici, prof. Čebuljevi, zapisala:

»Naša profesorica je profesorica z veliko začetnico, profesorica z velikim srcem! Ni samo mentorica, je tudi vzgled in vzpodbuda nam, dijakinjam in dijakom. Naš odnos temelji na medsebojnem spoštovanju, predvsem pa na zaupanju in odgovornosti, ki jo čutimo do predmeta, do prostovoljstva samega in do posameznikov, ki jih srečujemo v okviru našega dela. Vzpodbuja nas, da rastemo, se razvijamo in se učimo ob prostovoljnem delu in nasploh v vsakdanjem življenju. V nas vidi in išče dobro, najboljše.«

Po besedah prof. Čebuljeve je nagrada, ki jo je prejela, zahvala vsem generacijam prostovoljcev, ki so bili pripravljeni širiti svoja obzorja izven cone udobja in pomeni, da so delali dobro. Zahvaljuje se tudi vsem sodelavcem, ki verjamejo v solidarnost, saj je po njenih besedah to edina pot do nenasilja, o katerem zadnje čase toliko govorimo.

Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki je potekal v tem tednu, tako ne bi mogli obeležiti bolje. Poleg zahvale prostovoljcem in mentorjem za njihovo udejstvovanje so se naši dijaki in zaposleni udeležili tudi različnih prostovoljskih aktivnosti: dijaki so obiskali Dnevni center Ravne, enoto CUDV Črna, v centru Raven so delili brezplačni časopis z najboljšimi prostovoljskimi zgodbami, čistili so okolico, zaposleni pa so se udeležili humanitarne akcije Društva OnkoMan »Krog življenja«.

Občina Ravne je prav tako spet potrdila naziv Prostovoljstvu prijazne občine in prejela certifikat za leto 2023. Pripenjamo tudi povezavo do članka na njihovi spletni strani: https://www.ravne.si/objava/769925

Čestitke tudi vsem ostalim Korošcem za prejem priznanj.

Utrinki in utemeljitve so objavljene tukaj: http://www.prostovoljstvo.org/priznanja-nagrade-natecaji

Simona R. Merkač

(Visited 49 times, 1 visits today)