Dragi dijaki, drage dijakinje, cenjeni starši, spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci, spoštovani prijatelji naše gimnazije.

V teh dneh, ko se čas obrača, prejemamo veliko lepih besed, za drugo leto pa si želimo veliko dobrega. Leto 2020 je bilo v marsičem čudno leto. Koronavirus nas je oropal normalnosti. Padli smo v virtualne svetove, bolj ko ne smo ostali sami s seboj. Četudi svet ni zmeraj lep in dober, ga s svojo odločitvijo in odločnostjo lahko spreminjamo na bolje.

Prav je, da smo tudi ob koncu leta 2020 polni pričakovanj za prihodnost, si odpiramo nova vrata v novo leto – z obljubami, zaobljubami in  željami, da bomo premagali viruse in spet zaživeli  …

Bistveno je biti optimist in verjeti, da je vse dobro dosegljivo, da do vsega lahko tlakujemo pot, le poiskati jo je treba.  In začeti takoj s prvim korakom. Ni pomembno, kako majhen je ta korak, pa da je do cilja še daleč, le da je korak v pravi smeri. Pa nič zato, če so vmes tudi padci – tisti padci, iz katerih se hitro poberemo, so bistveni za človekovo življenjsko silo, za močno osebnost.

Ljudje in stvari nas ne jezijo, temveč jezimo sami sebe, ker mislimo, da nas lahko jezijo.

  Albert Ellis

****

Spoštovani, naj bo leto 2021 pot dobre volje, uspeha, ljubezni in zdravja.

Dragomir Benko, ravnatelj

(Visited 45 times, 1 visits today)