Drage dijakinje in dragi dijaki, cenjeni starši, spoštovane sodelavke in spoštovani sodelavci!

Šolska ministrica dr. Simona Kustec je na četrtkovi popoldanski novinarski konferenci sporočila, kako se bo prihodnji teden nadaljeval pouk v slovenskih šolah, glasbenih šolah in v vrtcih. Ministrica je pojasnila, da na podlagi vladnega sklepa o podaljšanju ukrepov in omejitev na področju vzgoje in izobraževanja zavodi ostajajo zaprti, se pa na podlagi danes podpisanega sklepa ministrice vzgojno-izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah v naslednjem tednu izvaja na daljavo.

Ministrica je pojasnila, da jih je pri današnji odločitvi kot prvi kriterij vodila skrb za zdravje, takoj za njim pa za znanje”.Ukrep je začasen, naslednji teden ga bodo spet preučili. “Z danes sprejetim ukrepom se na nek način vračamo v način dela, ki je bil v veljavi v času prve spomladanske krize.”

Na Gimnaziji Ravne na Koroškem bomo ure še naprej izvajali preko aplikacije ZOOM po urniku. Uporabljali bomo enotni komunikacijski kanal – eAsistent. Ur ne bomo in ne smemo prestavljati (npr. na večerne ure, popoldanske …), samo podajanje snovi pa bomo prilagajali predmetu, vsebinam, ciljem – v smislu količine snovi, ki jo obravnavamo v eni pedagoški uri,  časa, v katerem snov »obdelamo in raznovrstnosti podajanja (poleg »predavanj« še veliko vaj, skupnih reševanj, prikazov, usmerjenih pogovorov …).

Dijaki in dijakinje, pri pouku na daljavo morate biti vidni, namestite si kamere, da bodo učitelji lahko zabeležili vašo prisotnost in da boste lažje sledili. Rad bi vam povedal, da se moramo v teh težkih časih vsi skupaj potruditi, da bo življenje in pouk potekalo čim bolje.

Zaradi zaustavitve pouka bomo prilagodili, spremenili časovnico (mrežni načrt) pisnih ocenjevanj za vse letnike. Ocenjevanja znanja v pisni obliki v naslednjem obdobju (pouka na daljavo) ne bo. Mrežne načrte bomo spremenili, ko bo to mogoče, ko bo situacija boljša.

Dijaki/dijakinje, ponovno vas prosim, da nam sporočite, če potrebujete telekomunikacijsko opremo (računalnike s kamerami in mikrofoni …). Če bo šlo, vam bomo pomagali.

Imejte se (kolikor se le da) dobro in ostanite zdravi.

ravnatelj Dragomir Benko

(Visited 92 times, 1 visits today)